Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2017 13:37 - Успешна реализация на проект "ENTERpreneurship NOW" по програма Еразъм+
Автор: saferfuture13 Категория: Други   
Прочетен: 201 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.12.2017 13:41


 
Фондация "Заедно за  по-сигурно бъдеще" има удоволствието да представи успешното изпълнение на проект "ENTERpreneurship NOW" - тристранен младежки обмен между младежи от България, Италия и Испания на възраст до 30 години.
Проектът се реализира в рамките на програма Еразъм +

Дейностите по обмена се осъществиха в гр. Добринище, България в рамките на седем дни, а участие взеха общо 24 души - 7 участници-младежи  от всяка страна и 3ма лидери - един за всяка страна. Партньорските организации по проекта са:  Фондация "Заедно за  по-сигурно бъдеще" (България),  Amministrazione Provinciale di Isernia (Италия) и Asociaciуn El Cerro de Extremadura (Испания).
Обменът се осъществи в периода 26.07-01.08.2017 г.  
Основната цел на този проект е повишаване пригодността за заетост, предприемаческия дух и конкурентоспособността на младежите (вкл. и тези с по-малко възможности) в процеса на интегриране към икономическа активност чрез използването на практически дейности и методи на неформалното образование и насърчаването на междукултурния диалог и сътрудничество в тази сфера. Всичко това - чрез методите на неформалното образование и междукултурното сътрудничество. Проектът е насочен по-специално и към младите хора в неравностойно положение, живеещи в отдалечени селски райони, и/или в ситуация на безработица. Фокусът на проекта е свързан с насърчаване придобиването на практически умения на младите хора, и по-специално на мотивация и капацитет за предприемачество като средство за активно участие на пазара на труда. Проектът стимулира мултикултурен диалог и сътрудничество в тази сфера; насърчава положителни нагласи, мотивация и желание на младите хора за икономическа активност и инициативност. Проектът предложи разнообразие от дейности и методи на неформално образование, като презентации, дебати, дискусии, ролеви игри, уъркшопи и др.. Всички те са свързани с аспектите, факторите, последиците и мерките по отношение на младежката безработица, насърчаването на активността, инициативността и предприемачеството сред младите хора, стимулиране на междукултурния диалог и взаимното разбирателство. Методологията на проекта, утвърдена чрез консенсус между всички заинтересовани страни се основаваше на подхода учене чрез правене, ориентирано към лично, социално и професионално развитие на всички участници посредством неформално образование. В този смисъл, дейностите по проекта, реализиращи се чрез различни междукултурни методи не само позволиха, но и насърчаваха активното участие на всички включени младежи, както и развитието на умения за бъдещите им професионални активности. В дългосрочен план, проектът ще спомогне за насърчаване на пригодността за заетост и конкурентоспособността на младите хора, на мотивацията им за личностно и професионално развитие, на готовността им да бъдат предприемачи, на подобряване отношението им към различни култури и развитието на чувство за толерантност и разбиране. Това ще даде възможност за задълбочаване на партньорството между участващите организации и държави и за  дългосрочно сътрудничество в областта на младежта.



Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: saferfuture13
Категория: Други
Прочетен: 4920
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031